Afbrændingsforbud ophæves i Lejre Kommune

Fra onsdag den 28. juni kl. 8 vil brug af åben ild igen være tilladt i hele kommunen. Beredskabschefen maner dog til omtanke.

Skrevet den. 27. juni 2023

Siden fredag den 16. juni har der været afbrændingsforbud i Lejre Kommune. Men risikoen for brandfare er nu væsentligt formindsket, og derfor har Lejre Brandvæsen besluttet at ophæve forbuddet.

“Vi har fulgt situationen dag for dag, og vi vurderer, at det nu er forsvarligt at ophæve afbrændingsforbuddet. Men det er stadig meget tørt i naturen og i folks haver, og derfor opfordrer vi stadig til, at borgerne udviser stor forsigtighed”, siger Lejre Kommunes beredskabschef, Frank Praefke.

Ifølge hjemmesiden www.brandfare.dk, er Lejre Kommune nu i det grønne område, hvor risikoen for brand som helhed er lav. DMI’s tørkeindeks placerer dog stadig Lejre Kommune på 9,4 på en 10-skala.

“Der skal ikke så meget til at antænde en brand for tiden. Derfor vil vi opfordre alle til stadig at tænke sig godt om. Placér havegrillen på en stenterrasse, og undgå at benytte ukrudtsbrændere. Især det sidste kan let føre til brand”, uddyber Frank Praefke, som tilføjer, at han har stor tillid til borgernes dømmekraft.

"Tak fordi I lyttede"

Derfor benytter beredskabschefen også lejligheden til at sende en stor tak til Lejre Kommunes borgere.

“Vi kan virkelig se, at borgerne har taget afbrændingsforbuddet til sig. Antallet af udrykninger til brand har været særdeles lavt, i forhold til hvor tørt det har været, og selv sankthansaften blev ualmindelig fredelig. Det vil jeg gerne sige tak for. Et forbud virker jo kun, hvis det bliver efterlevet, og der har Lejre Kommunes borgere virkelig ageret ansvarligt. Det er også en af grundene til, at vi er klar til at ophæve forbuddet nu”, siger Frank Praefke.