Få indflydelse på dit lokalmiljø i Gevninge - tilmeld dig nu

Den 1. juni har alle borgere i Gevninge modtaget en invitation på e-Boks om at være med til at forme fremtidens fællesskaber i Gevninge bibliotek og beboerhus.

Skrevet den. 7. juni 2023

Gevninge bibliotek og beboerhus skal åbnes op, udvikles og gentænkes, så det fremover kan blive et levende mødested med gode fællesskaber og spændende aktiviteter.

Biblioteket og beboerhuset skal være et sted, hvor man har lyst til at komme, uanset hvad man interesserer sig for. Det kan være, at man er interesseret i musikarrangementer, brætspil, strikkeklubber eller litteratur. Eller måske har man brug for en repair café, et sted at være med sin barselsgruppe eller et sted at holde et møde.

For at biblioteket og beboerhuset kan blive et godt sted, der passer til jeres ønsker, har vi brug for, at du kommer med dine idéer. Derfor er der brug for at høre, hvad områdets beboere har lyst til at mødes om.

Det er opdelt i 2 dele:

Åbent borgermøde


For at indsamle alle jeres gode idéer og input, inviteres alle borgere i Gevninge til et åbent møde d. 23. september mellem 13.00 og 15.00 i Gevninge Forsamlingshus. Her vil der være mulighed for at arbejde sammen i en workshop og i fællesskab at finde de bedste idéer. Alle er velkomne – man behøver ikke tilmelde sig.

Deltagelsesforløb

Udover det åbne møde har vi brug for deltagere til et længere workshopforløb over fire gange. Her vil du bl.a. få mulighed for at høre oplæg om projektledelse, fondssøgning og kunne arbejde med de andre deltagere om, hvilke aktiviteter og fællesskaber der skal være i fremtidens bibliotek og beboerhus. Hvis du har lyst til at deltage, skal du tilmelde dig på linket nedenfor. Du får besked, om du har fået en plads senest d. 30.06.2022.

Tilmelding til deltagelsesforløbet sker ved at klikke på det tilsendte link.

Der bliver trukket lod blandt alle tilmeldte. Lodtrækningen gennemføres på en måde, så deltagerne kommer til at afspejle Gevninge i forhold til alder og køn. På den måde bliver forskellige perspektiver fra hele området repræsenteret.

Alle borgere i Gevninge kan deltage – uanset om man kender til bibliotek og beboerhus eller ej. Den eneste forudsætning er, at man kan deltage på følgende datoer:

Arrangement 1: 31/8 kl. 17-20.30
Arrangement 2: 14/9 kl. 17-20.30
Arrangement 3 og åbent møde: 23/9 kl. 10-15
Arrangement 4: 5/10 kl. 17-20.30

Alle arrangementer vil være i Gevninge, og der vil blive sørget for forplejning.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Kari Haugan Engberg på kaen@lejre.dk.

Vi håber meget, at du vil være med til både det åbne møde og til deltagelsesforløbet, for vi har brug for så mange forskellige mennesker og stemmer, som muligt.

Så sig gerne til din nabo, dine bekendte, dine venner og andre du kender i Gevninge, at de også kan tilmelde sig. Fristen for tilmelding er d. 18/6 kl. 23.59.

Projektet er finansieret af Slots- og Kulturstyrelsen, som er en udviklingspulje, danske biblioteker kan ansøge.