Rummelighedsprisen 2023 går til Vestergaard Company

Den familieejede produktionsvirksomhed tildeles prisen for sit store arbejde for at skabe et rummeligt og inkluderende arbejdsmarked.

Stefan Vestergaard, Ole Blickeldt, Per Gregers Jensen

Skrevet den. 29. juni 2023

Gevningevirksomheden Vestergaard Company sørger ikke blot for at holde flyene i luften - men gør også et stort arbejde for at holde mennesker oppe.
Derfor har virksomheden netop modtaget årets rummelighedspris fra Lejre Kommune.

Prisen blev overrakt af formanden for Udvalget for Job, Arbejdsmarked og Integration Ole Blickfeldt og han
fremhævede blandt andet Vestergaard Companys ambitiøse uddannelsesplan for ufaglærte samt deres indsats for integrationsborgere og for fleksjobbere:

“Det er indsatser som jeres, der virker. Det er indsatser som jeres, der giver borgerne tro på, at der også er plads til dem, og at de kan bidrage på arbejdsmarkedet. Stor tak for det! Og ikke mindst stor tak til jeres medarbejdere, som har taget godt imod de nye kolleger,”

Rummelighed er en del af kulturen

Prisen blev overrakt til direktør Stefan Vestergaard i kantinen hos Vestergaard Company i Gevninge onsdag den 28. juni.
Stefan Vestergaard kvitterede med en tale, hvor han blandt andet fortalte, at rummelighed er en del af virksomhedens kultur. For det lykkes kun, når også kollegaerne viser rummelighed.

Per Gregers Jensen er uddannelseskoordinator hos Vestergaard Company og har skrevet indstillingen, der beskriver mange konkrete og virkelige solstrålehistorier. Blandt andet denne:

” En mand blev syg for 7 år siden, kom i jobtræning, efter at han ikke havde været på arbejdsmarked siden ulykken. Efter jobprøvning er han blevet ansat 3 dage om ugen, og lige nu er den ene dag blevet på fuld tid.”

Enigt udvalg valgte Vestergaard

Et enigt Udvalg for Job, Arbejdsmarked og Integration valgte Vestergaard Company ud af seks indstillede virksomheder. Med æren følger et gavekort på 5.000 kr., der skal bruges til et arrangement for medarbejderne, samt en bronzeskulptur udviklet til lejligheden af den lokale kunstner Christella Bamford.

Vestergaard Company er en familieejet produktionsvirksomhed med hovedsæde i Gevninge og beskæftiger ca.330 medarbejdere. Virksomheden, der er en af Lejre Kommunes største virksomheder, producerer afisning, toilet- og vandserviceenheder samt flyvaskere.