Så er Hvalsø Børnehus sat i gang

Borgmester Tina Mandrup tog tirsdag den 27. juni første spadestik til Hvalsø Børnehus, der forventes færdigt i juni 2024.

Skrevet den. 28. juni 2023

Vinden tog godt fat i de fremmødte. Og selvom regnen dagen før havde besøgt Hvalsø, var jorden tør og ikke helt samarbejdsvillig for borgmesterens spade. Men gravet blev der, og nu er vejen banet for Hvalsø Børnehus.

Og første spadestik var det da rigtig nok - men entreprenørerne har siden fredag været i gang med maskinerne, da byggetilladelsen kom i hus fredag.

Vil du med en tur i skoven?

Tina Mandrup sagde i sin tale, at arkitekterne må have lyttet til Povl Kjøllers sang ”Vil du med en tur i skoven”, da de tegnede Hvalsø Børnehus:
”For her på grænsen mellem by og land bliver naturen inviteret indenfor. Her er et hus, som rækker ud til skoven. Den skov, der kun ligger en kort gåtur herfra, og som helt sikkert bliver et af de faste udflugtsmål. Det bliver et hus, der kommer til at emme af natur. Og det passer jo så fint til Lejre Kommune, Vores Sted.” 

Plads til flere børn 

Hvalsø Børnehus føjer sig ind i en lille perlerække af børnehuse, som Lejre Kommune opfører i disse år: 
Lejre, Ejby, Osted.  Og nu altså Hvalsø. 

Børnehuset i Hvalsø får plads til cirka 130 vuggestue- og børnehavebørn og har allerede ledelsen på plads, da Mette Svarrer, der i dag er leder i Solsikken, er ansat som ny leder i Børnehuset Hvalsø.

”Det er jeg glad for. For det er med til at sikre tryghed og en sikker hånd allerede fra første dag.
Og dermed også en rigtig god start for alle børn, når de begynder i huset”, sagde Tina Mandrup.

Efter spadestikket fortsatte J.J. Tømrer & Snedker, der er totalentreprenør på byggeriet, deres arbejde. Det nye børnehus er tegnet af Friis & Moltke Architects, i samarbejde med Lone Backs Arkitekter, Ingeniørfirmaet Viggo Madsen og Anne Stausholm Landskab. Lejre Kommune er bygherrer og Arkiplus er bygherrerådgiver.