Ny Grøn Pris: Til den, der gør en grøn forskel i Lejre Kommune

Grønne ildsjæle har også behov for brændstof. Med en ny Grøn Pris ønsker Lejre Kommune at holde fokus på de mange projekter, som foreninger og borgere forskønner kommunen med; til glæde for miljøet, biodiversiteten, naturen og Vores Sted.  

Skrevet den. 2. marts 2023

Den ny indstiftede ”Grøn Pris” uddeles til borgere eller foreninger, der gør en særlig indsats for at styrke den grønne udvikling i Lejre Kommune: Dem, der arbejder for et renere miljø eller en grønnere natur, og som inspirerer andre til også at gøre en positiv forskel. 
Prisen uddeles af Udvalget for Trafik, Miljø og Byggeri. Indstillingerne kan komme alle steder fra, og Grønt Råd nominerer de bedste til udvalgets behandling: 

”Der sker så mange grønne ting rundt omkring i Lejre Kommune, og jeg glæder mig rigtig meget til at høre om alle de gode initiativer. Jeg vil opfordre alle til at nominere de borgere eller foreninger, som man synes fortjener grøn ære. Det er så vigtigt, at vi bakker op om vores ildsjæle, der i hverdagen gør lidt mere end de fleste, og som inspirerer os andre til at arbejde for naturen, klimaet og en mere bæredygtig fremtid, siger udvalgsformand Bjørn Lykke Sørensen.  

Og borgmester Tina Mandrup istemmer: 

"Jeg er glad for, at udvalget har taget dette gode initiativ. Hensynet til naturen og klimaet indgår jo i næsten alle beslutninger, vi tager i Kommunalbestyrelsen. Men forandringerne sker jo først for alvor, når også borgere, foreninger og virksomheder i dagligdagen træffer grønne valg. Og her har det stor betydning, at der er ildsjæle, der går forrest. Derfor skal vi fremhæve dem”, siger Tina Mandrup. 

Kriterier og deadline

Ideen om en Grøn Pris stammer fra Grønt Råd - og det er da også dem, der vurderer borgernes og foreningernes indstillinger og sender dem videre til udvalget, der vælger en vinder.  
Både borgere, virksomheder, bestyrelser og foreninger, kan indstille kandidater til prisen. Vinderen offentliggøres ved et arrangement i klimaugerne i september. Præmien er et træ og et kontantbeløb på 5.000 kr. 

Kandidatens projekt eller aktiviteter skal opfylde ét eller flere af nedenstående kriterier: 
- Gøre en forskel for et renere miljø. 
- Skaber mere biodiversitet. 
- Inspirerer medborgere og foreninger til også at gøre en positiv forskel. 
- Er dagsordensættende og lægger sporene for fremtidens grønne omstilling og natur. 
- Sender hele Lejre Kommune – Vores Sted - i en grønnere retning. 
- Bidrager til at sætte Lejre Kommune på landkortet som en grøn og bæredygtig kommune 

Send din indstilling til groenpris@lejre.dk.
Skriv ”Grøn Pris” i emnefeltet. Deadline: senest 1. maj

Indstillingerne skal indeholde oplysninger om: 
- Kandidatens/foreningens kontaktperson og kontaktoplysninger 
- Begrundelse for indstillingen (se kriterier) 
- Navn på indstilleren (navn, adresse, telefon og e-mail). 

Se mere her: