Dit tekstilaffald bliver ikke til skrald

Når du smider kasseret tøj og gamle tekstiler ud, så smid det ud som storskrald eller aflever på genbrugspladsen – for op til 80% genanvendes til nyt tøj eller andre produkter. Det lover ARGO med en ny aftale om behandling af tekstilaffald.

Skrevet den. 27. november 2023

ARGO er affaldsselskab for ni sjællandske kommuner – også Lejre Kommune. Det er dem, der håndterer det sorterede affald:

”Det er vigtigt, at vi kan stole på, at affaldssortering virker. Alle har nok set tekstilbjergene i nyhederne – og hvis man tror, at ens tøj ender på en strand i et fremmed land, eller bare brændes af i et affaldsanlæg, så er man jo ikke motiveret til at gøre en ekstra indsats ved affaldssorteringen. Så vi er godt tilfredse med at ARGO har lavet en ny aftale, der batter”, siger borgmester Tina Mandrup.

ARGO modtager hvert år cirka 1.100 tons tekstilaffald. Med aftalen med Hollandske Wolkat sikres det, at mindst 15% af tekstilerne bliver til nyt tøj og tekstil – resten bruges som materiale i andre nyttige produkter, såsom aftørringsklude, isolering akustikplader mm.

Genanvendelse er godt – genbrug er bedre

Tøj som andre kan få glæde af bør fortsat afleveres til velgørende organisationer. Her bliver tøjet direkte genbrugt – og det er bedst for miljøet. Ødelagt, hullet eller plettet tøj sættes ud som tekstilaffald når der hentes storskrald eller afleveres på genbrugspladsen. Sniger der sig alligevel genbrugeligt tøj ned i posen med hullede strømper, sorterer Wolkat det fra og sælger det til genbrug, så nye ejere kan få glæde af det.

Læs om affaldssortering her