Bubber skød Ordblindeugen i gang i Lejre Kommune

”Jeg kunne ikke læse, før jeg var først i 20-erne,” fortalte tv-personligheden Bubber, der kom for at dele sin livshistorie som ordblind med alle de ordblinde overbygningselever i Lejre kommune.

Skrevet den. 2. oktober 2023

Uge 40 er international Ordblinde-uge, men allerede torsdag i uge 39 fik Lejre Kommunes cirka 110 ordblinde-elever i 6.- 9. klasse en særlig oplevelse: Besøg af Bubber, der fortalte om sin skoletid og de udfordringer, der var forbundet med at være ordblind elev i 70´erne. Samt, ikke mindre vigtigt, oplevelsen af at man ikke kæmper alene.

Ordblindhed gav nye styrker

Bubber var 16 år, da han blev sendt et år på udvekslingsrejse til USA, og det var her, at han endelig fandt det han brændte for: At fortælle historier med billeder.
Da Bubber havde fortalt sin historie til, var der tid til, at de fremmødte elever kunne få lov til at stille spørgsmål:
Var du flov over din ordblindhed? Tjener man gode penge i showbiz? Er der andre i din familie, der er ordblinde?
Hvis du kunne leve dit liv om uden ordblindhed, ville du så det? Det sidste spørgsmål afviste Bubber hurtigt:

”Nej, det ville jeg ikke. Ordblindheden har jo gjort mig god til en masse andre ting. Det ville jeg jo ikke kunne, hvis ikke jeg var ordblind. For mig var det vigtigt at finde ud af, hvad jeg brændte for. Når man ved, hvor man gerne vil hen, så er motivationen høj, og så kan man også det, der er svært. Fx lærte jeg jo til sidst at læse – da jeg fandt ud af, hvad jeg skulle bruge det til.”

Foredraget var sat i stand af Lejre Kommunes ordblindeindsats, som siden august 2022 har bestået af ordblindelærerne Dorte Meesenburg og Pia Selmann, der støtter og vejleder de ordblinde elever, deres forældre og lærere på kommunens otte grundskoler.