Endnu en Lejre-virksomhed er med i nabogo 

Øget samkørsel er en del af løsningen på klima- og mobilitetsudfordringen. Og så sparer man penge samtidig. På virksomheden Vestergaard Company kan medarbejderne se fordelene og tilmelder sig nabogo; en samkørsels-app, som Lejre Kommune samarbejder med.  

Skrevet den. 9. oktober 2023

På Vestergaard Company arbejder man på at nedbringe virksomhedens CO2-udslip, og her tænkes hele vejen rundt. Medarbejderne udleder 680 tons CO2 i forbindelse med deres transport til og fra virksomheden. Øget samkørsel kan nedbringe de mange tons og derfor takkede Vestergaard ja tak til nabogo’s tilbud om at besøge virksomheden og fortælle medarbejderne om den nemme samkørsels-app. 

Direktør Stefan Vestergaard fortæller: 
”Vestergaard Company har generelt den indstilling, at vi vil gøre, hvad vi kan for at skåne miljøet. Kigger vi på vores samlede klimaregnskab i forbindelse med vores produktion kan vi se, at medarbejderkørsel spiller en ikke uvæsentlig rolle. Vi skal jo alle på arbejde, og vi bor lidt ude på landet, men ved at samarbejde med nabogo håber vi, at vi kan nedbringe udledningen. Jeg håber, at vores medarbejdere vil gøre brug af muligheden for at køre sammen til og fra arbejde.” 

Lancering på Vestergaard Company 

Nabogo besøgte Vestergaard Company og fortalte om appen og økonomien i det. For her er penge at tjene; både ved at udbyde et lift til andre og ved at være passager.  
Lejre Kommune har en toårig aftale med samkørselstjenesten nabogo, som indgår lokale partnerskaber med fx virksomheder, landsbyer og bofællesskaber, der også er interesserede i at få flere transportmuligheder.  

Grethe Saabye, der er formand for Udvalget for Erhverv, Klima & Lokal udvikling i Lejre Kommune, uddyber: ”Samkørsel er en del af løsningen på klima- og mobilitetsudfordringen. Men i en travl hverdag kan det være svært at overskue den logistik, der skal til. Nabogo-appen gør det nemt at køre sammen, og det skaber bedre plads på vejene, mindsker CO2-udslippet og hjælper ovenikøbet på privatøkonomien. Så for Lejre Kommune er det både vigtigt og spændende at være en del af nabogo og få flere borgere, landsbyer og virksomheder med i ordningen”. 

Nabogo er ikke blot for virksomheder, men en mulighed for alle i Lejre Kommune. Læs mere her.
 
Kontakt: 
Ønsker din virksomhed at høre mere om samkørsel? Kontakt da:
Oliver Mathiasen: oliver@nabogo.com, tlf: 40246130 eller Ida Blinkenberg Lidell, tlf; 2046 2787,  ida@nabogo.com. 
 
Fakta-boks: 
Lejre Kommunes klimaplanen har omstilling til alternative transportmidler som fokusområde, herunder samkørsel - se Klimaplanen her.
Se Lejre Kommunes tal om udledning fra transport her.

Generelt: CO2-udslippet fra transportsektoren ventes at stige til 31% af Danmarks samlede CO2-udledning om to år. En stor del heraf kommer fra private biler, som danskerne køber flere af. Men samtidig er flere begyndt at køre sammen, og således kunne samkørselstjenesten nabogo i 2022 registrere 54.000 samkørsler. I dag er der knap 6.000 daglige lift i nabogo-appen, og tendensen peger på en tredobling i antallet af samkørsler. Nogle gennemføres af brugere, som lader bilen stå, mens andre slet ikke køber en bil, fordi de har adgang til samkørsel. I en nylig undersøgelse har 47% af nabogos brugere anført, at de ville skaffe sig en bil, hvis de ikke kunne køre med andre.