Skoemagerkroen er årets Publikumsfavorit   

For første gang har publikum kunnet stemme på deres favorit blandt kandidaterne til Lejre Kommunes Erhvervspris. 172 har valgt Skoemagerkroen, der onsdag blev hædret med Publikumsfavorit-prisen, da udvalgsformand Grethe Saabye besøgte kroen.

Publikumsfavorit 2023
Fra venstre: Udvalgsformand Grethe Saabye, kroejer Poul Nielsen og erhvervschef Nynne Larsby Friis

Skrevet den. 17. oktober 2023

10 indstillede virksomheder. 428 afgivne stemmer. 1 vinder: Skoemagerkroen kåres som publikumsfavorit 2023.
Mange af dem, der har stemt på Skoemagerkroen har givet den flotte ord med på vejen:
 En kro som giver en oplevelse for alle sanser og top service, gennemført indretning, spændende og lækker mad samt et vinkort (og kælder) der imponerer. "…" Skomagerkroen er et super fint og hyggeligt sted. Fantastisk mad, dygtige og utroligt venligt personale - Kroen er en gevinst for Lejre kommune og Poul har formået på kort tid at skabe en ro og charme på stedet”. 
 
Grethe Saabye er enig. Det fortalte hun, da hun besøgte kroen for at overrække ejer Poul Bøje Nielsen den gode nyhed og et gavekort på 2.000 kr. til aktiviteter for virksomhedens ansatte: 

Det særlige ved Skoemagerkroen er, at den bygger på en moderne revitalisering af en 500 år gammel kro, som er med til at sætte Lejre på det gastronomiske landkort. Jeg oplever stor lokal stolthed omkring Skoemagerkroen, og de mange stemmer viser, at det både er et godt sted og et vigtigt sted for os lokalt. Skoemagerkroen er kort og godt et meget ægte og autentisk sted, der ikke er opfundet, men fornyet ”, sagde Grethe Saabye.

Poul Bøje Nielsen tog glad imod prisen: “Jeg er vildt beæret og stolt. Prisen viser, at vi er på rette vej og det er meget motiverende for os. Det er en fælles fortjeneste, så jeg vil bruge gavekortet til at skabe en velfortjent pause for vores ansatte. Hvor vi kan få skuldrene ned og være sammen. Vi har travlt til hverdag, men vi må ikke glemme den gode pause”

Årets Erhvervspris uddeles til Erhvervstræf

Selve Lejre Kommunes Erhvervspris uddeles ved Erhvervstræffet på Herslev Bryghus den 26. oktober. Det er Udvalget for Erhverv, Klima & Lokal udvikling, der beslutter, hvem af de 10 indstillede kandidater, der skal have årets erhvervspris.  Vinderen af årets Erhvervspris modtager et gavekort på 5.000 kr. til aktiviteter for virksomhedens personale samt et gavekort på 3.000 kr. til kunst. 
 
Kandidater skal være hjemmehørende i Lejre Kommune og opfylde et eller flere af nedenstående kriterier:  

  • At virksomheden gennem de seneste år har skabt nye jobs i Lejre Kommune 
  • At virksomheden er innovativ 
  • At virksomheden er lokalt forankret 
  • At virksomheden tilbyder grønne løsninger 
  • At virksomheden arbejder med bæredygtighed i sit værdisæt 
  • At virksomheden aktivt gør noget for at brande det lokale erhvervsliv