Midlertidige vejbump fjernes: Beslutning til nytår

Skal der være permanente vejbump i rundkørslen i den sydlige del af Hvalsø? Det skal lokalpolitikerne tage stilling til omkring nytår. Prøveperioden er ved at være slut.

Skrevet den. 15. september 2023

Siden slutningen af august har der ligget midlertidige vejbump i rundkørslen, hvor Ny Ringstedvej bliver til Hvalsø Hovedgade. Lejre Kommunes trafikafdeling har flere gange været ude at observere trafikken, og snart bliver de midlertidige bump fjernet.

Derefter vil trafikafdelingen analysere resultaterne. Og omkring årsskiftet skal Udvalget for Trafik, Miljø og Byggeri så beslutte, om der skal etableres permanente bump ved rundkørslen.

”Siden vi placerede de midlertidige bump, har vi fået flere henvendelser fra borgere – positive såvel som negative. Vi er i dialog med Hvalsø Byforum, som har observeret trafikken, efter at bumpene er blevet lagt ud. Og vi bruger altså også selv noget tid på at se, hvordan tiltaget påvirker trafikken: Om bilisterne sænker hastigheden, og om bumpene er placeret rigtigt. Det vil alt sammen indgå i den samlede evaluering”, forklarer Henrik Hjortbøl, som er leder af Lejre Kommunes trafikafdeling.