Ekstra penge til asfalt efter hård vinter

Trafikanter har mødt hullede veje i store dele af Lejre Kommune. Hullerne er resultatet af en vinter præget af både regn og hård frost. Nu vil Kommunalbestyrelsen finde ekstra penge til reparationerne.

Skrevet den. 16. februar 2024

Vej & Park i Lejre Kommune har haft særligt travlt de seneste uger: I hele kommunen er der blevet lappet huller i asfalten. Årsagen til de mange huller er en kombination af det meget våde vejr først i januar efterfulgt af hård kulde: Vandet er trængt ned i revner i vejbanerne, og i takt med at det er frosset, har det ødelagt asfalten nedefra.

“Der har været fokus på at lappe hullerne hurtigst muligt, og derfor har vi haft assistance udefra. Men vinteren er ikke slut endnu, og allerede nu står det klart, at vi kommer til at prioritere flere penge, så vi kan udbedre alle skaderne og køre sikkert på vejene”, siger borgmester Tina Mandrup.

På sit næste møde vil Udvalget for Miljø, Trafik og Byggeri vurdere, om der bør sættes flere penge af til både reparationer og udskiftning af asfalt.

Udvalgsformand Bjørn Lykke Sørensen uddyber:

“Vi har flere veje, som er meget slidte og trænger til helt ny belægning. Det er her, vejret har skabt de største skader. Ofte vil lapning være en kortsigtet løsning, fordi der på de mest slidte veje hurtigt opstår nye huller. Derfor vil vi drøfte, om vi på nogle strækninger skal udskifte hele belægningen, og vi har bedt administrationen udpege de vejstrækninger, hvor behovet er størst”.

Mødet i udvalget finder sted den 5. marts. I slutningen af marts skal Kommunalbestyrelsen tage endelig stilling til, hvor mange ekstra penge, der skal bevilges til reparationerne.
Hvis belægningen skal skiftes på længere strækninger, vil det blive en sag for kommunalbestyrelsen senere på foråret eller i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2025 og frem.