Lejre Kommunes budget er vedtaget 

Alle partier i Kommunalbestyrelsen undtagen Venstre er netop blevet enige om kommunens budget for 2021-24

Skrevet den. 9. oktober 2020

Budgetaftalen sikrer, at der kan indføres minimumsnormeringer i børnehaverne allerede fra 2022. Samtidig afsætter partierne penge til efteruddannelse af medarbejdere på f.eks. dagtilbuds- og ældreområdet, som får bedre mulighed for at tage en professionsuddannelse. Det skal ske med et økonomisk rygstød fra Lejre Kommune og Den Kommunale Kompetencefond. 

Samtidig fastholder partierne bag budgetaftalen et højt investeringsniveau i anlæg: bygninger, infrastruktur, plejeboliger til ældre, dagtilbud m.v.   

Borgmester Carsten Rasmussen udtaler: 

 ”Vi har i år fået en særlig mulighed for at fremrykke og lånefinansiere anlægsopgaver for næsten 100 mio. kr. Det vil give bygningsmassen og infrastrukturen i Lejre Kommune et markant kvalitetsløft. Med budgetaftalen fastholder vi i de kommende år det høje investeringsniveau. Det er godt, for jeg er sikker på, at borgerne forventer, at asfalten også fremover er i orden, og at de kan få passet deres barn i den lokale børnehave. Det gælder både de borgere og virksomheder, der allerede er i kommunen, og de mange, som i disse år tiltrækkes af naturen, fællesskaberne og landsbylivet tæt på storbyen”. 

Borgmesteren fortsætter: 

”Udligningsreformen stiller borgerne i Lejre Kommune ringere end før: Vi mister 11,6 mio. kr. Derfor griber vi muligheden for en lille skattestigning på 0,11 %. Vi er økonomisk udfordret på flere områder, og det har været svært at skabe et budget i balance. Derfor har vi måttet skære, hvor det var muligt, men det har været afgørende, at det ikke måtte gå ud over kernevelfærden”.  

På ældreområdet er der afsat penge til bl.a. at bygge 72 nye plejeboliger i Hvalsø. I alt rummer aftalen 60 millioner kroner til det formål i perioden 2022-24. 

Læs budgettet her: link