Klimauge 2021 – alle kan være med

11. – 18. september er der Klimauge 2021 i hele Lejre Kommune. Og alle er inviteret med som både deltagere og arrangører.

Skrevet den. 29. april 2021

Klimaet har brug for vores fælles indsats – og for alle gode hænder og handlinger!

Den tanke ligger bag den nylige vedtagelse af Lejre Kommunes klimaplan 2020-2050.

Som en del af planen har Kommunalbestyrelsen besluttet at skabe rammerne for, at hele kommunen i ugen fra den 11. til den 18. september kan gå sammen om at afholde Klimauge 2021, hvor alle – både borgere, virksomheder og institutioner – er inviteret med som både deltagere og arrangører.

Under Klimauge 2021 skal vi give hinanden inspiration til, hvordan vi hver især bidrager til den grønne omstilling, der skal til for, at vi sammen når målet om at blive CO2-neutral i 2050.

-   Vi har sat et ambitiøst mål, som kræver, at alle på en måde er klimamedarbejdere og hjælper den grønne omstilling på vej. Der skal ske noget overalt, både i virksomheder, på markerne, i landsbyerne, og også i børnehaver, i skoler, på plejecentrene og i de sociale tilbud. Og hjemme hos os selv. Så jeg glæder mig rigtig meget til at blive inspireret af de mange gode tiltag, som jeg ved er i gang overalt i kommunen, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Alle ideer skal i spil

Det kan være, at din landsby inviterer til klimafællesspisning? Eller måske har en smuk, klimavenlig have, du gerne vil vise frem for at inspirere andre til at øge biodiversiteten? Eller noget helt tredje?

Under alle omstændigheder vil Kommunalbestyrelsen gerne have alle gode ideer i spil til Klimauge 2021. Derfor har kommunen inviteret til digitale stormøder, hvor man kan høre mere om, hvordan man kan bidrage. Og hvor man også kan få information om, hvordan man kan søge støtte fra Landsbypuljen til at afholde et arrangement under Klimauge 2021.

Fakta:

Den nye, årlige Klimauge blev besluttet i forbindelse med vedtagelsen af Lejre Kommunes Klimaplan 2020-2050.

Digitale stormøder afholdes d. 17. og d. 31. maj, begge dage fra kl. 17-18.

Hvis du ønsker at deltage i et af stormøderne, skal du sende en mail til Tina Unger (se nedenfor) og få et link.

Læs mere om klimaugen 2021

Kontakt:

Programleder Tina Unger, Lejre Kommune. Telefon 24 67 47 80. E-mail: tiun@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk