Hop i bølgen blå fra Herslevs nye badebro

I dag indvier Lejre Kommune den nye badebro på Herslev Strand. Den er en af mange nye anlægsprojekter, Kommunalbestyrelsen besluttede i 2020.

Skrevet den. 21. maj 2021

Det bliver fejret med taler, glad musik og lidt til ganen, når Lejre Kommune i dag indvier den nye badebro på Herslev Strand.

Badebroen erstatter den tidligere badebro på samme sted. Den nye har mere skridsikker belægning, som gør den brugbar i al slags vejr – også om vinteren.

Projektet er et af de mange anlægsprojekter, der blev vedtaget af Kommunalbestyrelsen sidste år, da kommunen fik mulighed for at gå over det normale anlægsloft.

-   Badebroen er et meget konkret eksempel på, hvordan Kommunalbestyrelsen har grebet chancen for at forbedre de fysiske rammer for vores velfærd. Især efter den lange coronanedlukning er det rart at have nogle nye anlæg at boltre sig på i takt med, at vi nu i stadig højere grad kan komme ud at nyde foråret og sommeren sammen, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune vedtog i 2020 anlægsprojekter for mere end 130 mio. kr.

Muligheden opstod, da regeringen i foråret 2020 åbnede for, at kommuner kunne fremrykke anlægsprojekter til 2020 og samtidig lånefinansiere udgifterne.

Ud over badebroen tæller Lejre Kommunes fremskudte anlæg projekter som renoverede skoler og idrætshaller, musikcontainere, et nybygget børnehus og nyasfalterede veje, cykelstier, fortov og parkeringspladser.

Se den fulde liste her.

Kontakt:

Kulturkonsulent Trine Lindhardt-Roux, Center for Kultur og Fritid, Lejre Kommune. Tlf. 21 16 88 30. E-mail: trli@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk