Lejre Kommune fastholder sidste års fremgang i erhvervsklimamåling

I den årlige erhvervsklimamåling fra DI ligger Lejre Kommune på en samlet placering som nummer 49 og holder dermed fast i sidste års store spring op ad listen.

Skrevet den. 2. september 2021

Grøn udvikling og infrastruktur er to af de parametre, der trækker op, når virksomheder vurderer erhvervsklimaet i Lejre Kommune. Det viser den nyeste udgave af DI’s erhvervsklimamåling, der netop er offentliggjort.

Lejre Kommune ligger således på en 15. plads af landets kommuner inden for ”grøn udvikling”, der er med i undersøgelsen for første gang. Og i temaet ”infrastruktur” springer kommunen frem fra en 72. til en 22. plads. De flotte placeringer i de to temaer er med til at sikre Lejre Kommune en samlet placering som nummer 49. Det er en lille tilbagegang fra sidste års 47. plads, men dog stadig en placering midt i feltet af landets kommuner – markant bedre end i 2019 og årene indtil da.

-   Erhvervslivet trives her i Lejre Kommune. Antallet af arbejdspladser er steget, det samme er antallet af virksomheder, og eksporten lige så. Erhvervslivet udgør rygraden af Vores Sted og er en stor del af vores identitet - og i videreudviklingen af Lejre Kommune. Derfor glæder det mig, at virksomhederne stadig overordnet set synes fint om at være her. Nu lægger vi os så i selen for at gøre det endnu bedre og komme endnu højere op på listen næste år, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Temaerne ”Skatter, gebyrer og erhvervsarealer”, ”Overordnet erhvervsvenlighed” og især ”Information og dialog med kommunen” er nogle af dem, der hvor der fortsat er plads til forbedring for Lejre Kommune.
Her er vi gået tilbage i forhold til sidste år og ligger nu på placeringer som henholdsvis 55, 65 og 67. Derfor sætter kommunen nu ind for blandt andet at forbedre dialogen med virksomhederne.

-   Undersøgelsen viser helt klart, at vi skal have en tættere dialog med virksomhederne - at de vil vide mere om, hvad vi går og tænker og laver og omvendt, at vi viser, at vi lytter og interesserer os for deres vilkår og dagligdag. Det er også en vigtig del af vores nye erhvervspolitik. Derfor gør vi nu mere ud af at tale med flere virksomheder frem for bare at sende en mail, vi arrangerer også et dialogmøde om udbud på bygge- og anlægsområdet med Håndværkergruppen under Lejre Erhvervsforum, og så glæder vi os til at se de flere end 200 tilmeldte til vores store erhvervskonference den 27. september, siger formand Grethe Nørtoft Saabye, Udvalget for Erhverv og Turisme.


Fakta

Læs hele undersøgelsen her
Læs mere om Lejre Kommunes nye erhvervspolitik her.

Kontakt

Erhvervschef Nynne Friis, Lejre Kommune. Tlf. 40 33 74 76. E-mail: nyfr@lejre.dk 

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22. E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk 

Formand Grethe Nørtoft Saabye, Udvalget for Erhverv og Turisme i Lejre Kommune. Tlf. 40 89 44 76. E-mail: gsaa@lejre.dk