Nyt partnerskab skal sikre god faglært arbejdskraft i Lejre Kommune

Dansk Industri, Roskilde Tekniske Skole og Lejre kommune har underskrevet en aftale om partnerskab, som skal styrke uddannelse og kvalificeret arbejdskraft indenfor en bred vifte af de erhvervsfaglige uddannelser.

Skrevet den. 15. september 2021

Lige fra folkeskolealderen skal unge i Lejre Kommune være helt klar over muligheder og kvaliteter ved en erhvervsfaglig uddannelse fx indenfor håndværks-, service- eller industrifagene.

Det er det overordnede mål med den partnerskabsaftale, som Dansk Industri, Roskilde Tekniske Skole og Lejre kommune har underskrevet i dag.

-   Vi har mange håndværksvirksomheder, som klarer sig rigtig godt i Lejre Kommune, og sådan skulle det gerne blive ved med at være. Derfor skaber vi nu en fødekæde, der starter allerede i folkeskolen. Vi har allerede Makerspaces på de fleste af vores folkeskoler, hvor eleverne har mulighed for at skabe med deres hænder som en del af den daglige undervisning. Det tror vi på kan plante de frø af interesse, der skal lokke flere over i de erhvervsfaglige uddannelser, hvor de kan blomstre og springe ud som topklasse håndværkere senere i livet, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Med aftalen skaber parterne en formel ramme om en tværgående indsats, der skal understøtte eksisterende aktiviteter og nye initiativer og samarbejdsflader – alt sammen med henblik på at skabe interesse og de bedst mulige rammer for erhvervsfaglige uddannelser for unge i Lejre Kommune.

Og Roskilde Tekniske Skole ser frem til at slå dørene op for nye årgange af unge med hænderne ordentligt skruet på:

-   Roskilde Tekniske Skole kvitterer med stor anerkendelse for ethvert tiltag, der har til formål at styrke vejen til en praktikplads for de unge, der bærer fremtiden på deres skuldre. Vi deltager derfor med stor glæde og høje forventninger i partnerskabet med Lejre kommune og Dansk Industri i vished om, at initiativet bliver en stærk støtte i udviklingen af den kvalificerede arbejdskraft, som er en helt afgørende forudsætning for vores fælles velfærd og fremtid, siger direktør Jesper Østrup, Roskilde Tekniske Skole.

Men ingen ordentlig erhvervsfaglig uddannelse uden gode praktikpladser. Og her kommer DI ind i billedet:

-   Stor ros til alle parter for at være gået sammen om en så vigtig dagsorden, som det er at få uddannet flere faglærte. Det er til gavn både for Lejre kommune og erhvervslivet, som dermed ikke står alene med ansvaret om at skaffe flere faglærte. Det er godt med et formelt og struktureret samarbejde om at sikre, at unge får viden om de muligheder, der er ved en erhvervsuddannelse. Erfaringerne fra andre kommuner er, at jo mere vi samler kræfterne, jo bedre når vi de unge. Vi skal have endnu flere unge ud i virkeligheden og opleve de fremtidsmuligheder, en erhvervsuddannelse giver, siger regionsformand i DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted.

Fakta

  • Partnerskabet går ikke bare op tværs af brancher, men også på tværs i Lejre Kommune, hvor både skoleområdet, uddannelsesvejledningen og jobcentret er involveret.
  • Partnerskabet arbejder med mål for en 2-årig periode.
  • Målene er politisk fastsatte.

Læs hele aftalen her.

Kontakt

Konsulent Synnøve Klitgaard, DI Lærlingeindsatsen. Telefon 2010 1408. E-mail: syk@di.dk 

Direktør Jesper Østrup, Roskilde Tekniske Skole. Telefon 22 68 67 53. E-mail: jeo@rts.dk 

Vicekommunaldirektør Peter Olsen, Lejre Kommune. Telefon 51 64 76 28. E-mail: Peols@lejre.dk

Presse- og Kommunikationsansvarlig Jesper Benzon Jørgsholm, Lejre Kommune. Pressetelefon 40 30 77 22 (modtager ikke sms). E-mail: jebjo@lejre.dk 

Borgmester Carsten Rasmussen, Lejre Kommune. Tlf. 20 26 13 00. E-mail: carr@lejre.dk