Lejre Kommune afholder borgermøder om termonet for 7 landsbyer 

Skal gasfyret udskiftes med en privat varmepumpe – eller er der basis for en fælles fossilfri varmeforsyning i din landsby? Det kan borgere i 7 landsbyer med potentiale for termonet blive klogere på

Skrevet den. 17. april 2023

Lejre Kommune har en vision om, at alle ejendomme i kommunen opvarmes med fossilfri energi senest i år 2030. Som en del af løsningen er 8 landsbyer blevet screenet for, om termonet (som typisk er fælles jordvarme-anlæg) har potentiale i deres område.   
Screeningen viste et positivt resultat for Ejby, Gevninge, Kirke Hyllinge og Kirke Sonnerup, imens Kirke Såby, Vester Såby og Øm blev bedømt som muligvis egnet. (Gershøj blev bedømt som ikke egnet.)  
 
Lejre Kommune inviterer nu borgere i disse 7 landsbyer til borgermøder om den videre proces mod at etablere termonet sammen med rådgivningsfirmaet Sustain. På møderne vil borgerne kunne høre mere om termonet og om mulighederne for at få finansieret den videre forundersøgelse af Lejre Kommune: 

”Med fælles varmeløsninger står landsbyerne stærkt overfor leverandører og kan få nogle gode tilbud. Derfor støtter Lejre kommune det forberedende arbejde, så de egnede landsbyer kan blive klogere på, om termonet er en god løsning for dem. Det er vigtigt, at vi er i gang nu, for mange borgere står over for store overvejelser, når olie/gas-fyr skal udskiftes med en fossilfri energikilde. Det valg skal selvfølgelig også være rentabelt, og det er det, som den videre undersøgelse vil kigge på. Derefter kan landsbyerne træffe deres valg på et kvalificeret grundlag” siger Grethe Nørtoft Saabye, der er formand for Erhverv, Klima & Lokal udvikling i Lejre kommune.

Borgere i de berørte landsbyer er inviteret via e-boks. Har du ikke fået en invitation, eller har du andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Lejre Kommune på klima@lejre.dk 

Se program på lejre.dk/termonet