Solsikkens grønne flag skyder Klimaugen i gang

Borgmester Tina Mandrup hejste i dag fredag to grønne flag, som daginstitutionen Solsikken har fået for deres fokus på bæredygtighed i børnehøjde. Og hermed satte hun sammen med børnene gang i Klimaugen, der til og med den 17. september byder på klima- og bæredygtigheds-events rundt om i kommunen.

Skrevet den. 8. september 2023

To flag blev hejst til tops i Solsikkens nye flagstænger: Grønne Spirers Flag og Grønne Spirers Bæredygtighedsflag, som Friluftsrådet tildeler Solsikken for deres særlige arbejde for at formidle bæredygtighed og inddrage børnene i arbejdet.
“ Disse flotte flag har I fået, fordi I er særligt gode til at tale om naturen, at lære om naturen og passe på naturen – og det skal hele byen kunne se”, sagde Tina Mandrup inden hun med hjælp fra flere børn hejste flagene til tops.

Bæredygtighed i Børnehøjde

I Solsikken er der blandt andet fokus på affaldssortering, og børnene deltager i affaldsindsamlings-dagen. De tager mange ture ud i naturen, og det giver børnene forståelse for naturen og kredsløbene. Og en viden om, at man skal passe på naturen.
For eksempel lægger børnene selv kartofler, som de skal passe. Og så passer de på sommerfuglelarver – det talte Tina Mandrup om i sin tale til børnene, forældrene og medarbejderne:

“Hvert år bestiller de voksne sommerfuglelarver til Solsikken. I børn passer og plejer dem. Giver dem sukkervand. Ser deres forvandling fra larve til puppe til smuk sommerfugl. Og så slipper I dem løs her på legepladsen. De folder deres smukke vinger ud og flyver ud i landskabet på en vigtig bestøver-mission. Det må være et smukt syn – og lidt på samme måde er det, som den forvandling I børn er i gang med, inden I en dag slippes løs udenfor Solsikken.”

Sol og sang i skralde-instrumenter

Tina Mandrup takkede også Solsikkens medarbejder for deres indsats for at sætte bæredygtighed i børnehøjde. Og netop det arbejde trådte tydeligt frem i en børnevenlig tale på rim, som Karina Ahlquist Persson og Mette Svarrer fra Solsikken bød velkommen med.
På den solbeskinnede legeplads underholdt solsikkerne de mange fremmødte med sang og hjemmelavede instrumenter, der selvfølgelig var lavet af skrald. Senere blev der serveret lækkerier og så var det tid til en skattejagt rundt på legepladsen, hvor man kunne høre mere om Solsikkens mange grønne initiativer i hverdagen.
Med flaghejsningen skød Tina Mandrup også hele Klimaugen i gang. Fra 8. september til 17. september er der rundt om i kommunen forskellige events, workshops, møder m.m., der sætter fokus på klima-udfordringer og løsninger. Se hele programmet her.