Hvem skal have Rummelighedsprisen 2024?

Med Rummelighedsprisen fejrer Lejre Kommune lokale virksomheder, der skaber rummelige arbejdspladser. Ud over den ærefulde titel belønnes vinderen med en skulptur af en lokal kunstner.

Skrevet den. 9. februar 2024

I 2023 fik Gevningevirksomheden Vestergaard Company Rummelighedsprisen for deres arbejde for at inkludere medborgere, der er i fare for at ryge ud af arbejdsmarkedet.

“Det er indsatser som jeres, der virker. Det er indsatser som jeres, der giver borgerne tro på, at der også er plads til dem, og at de kan bidrage på arbejdsmarkedet”, sådan sagde Ole Blickfeldt, da han på vegne af Udvalget for Job, Arbejdsmarked og Integration overrakte den flotte pris.

Hvem, han skal overrække Rummelighedsprisen 2024 til, er endnu uvist. Først skal borgere og virksomheder melde gode kandidater ind, som udvalget kan vælge iblandt. Alle, der indstiller en kandidat, deltager automatisk i lodtrækningen om lækre lokale gaveposer.

For at komme i betragtning skal virksomheden være hjemmehørende i Lejre Kommune og opfylde et eller flere af disse kriterier:

Virksomheden skal have:

· Bidraget til (udviklingen af) det rummelige arbejdsmarked, for borgere bosiddende i Lejre.
· Bidraget til udviklingen i beskæftigelsen.
· Integreret personer, der har haft svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
· Hjulpet integrationsborgere i henholdsvis praktikker, løntilskud og ordinære jobs.
· Ansat medarbejdere i job på særlige vilkår, f.eks. skånejob eller fleksjob.
· Oprettet uddannelsesplads(er) for unge.
· Gjort en særlig indsats for at fastholde medarbejdere som er eller var i fare for at miste jobbet.

Send din indstilling med en begrundelse til Mia Pough Hansen, miph@lejre.dk, senest 11. marts 2024 kl. 12.

Lejre Kommune ønsker at fremme et rummeligt arbejdsmarked, hvor der er fokus på fastholdelse og/eller integration af medarbejdere, der ellers ville falde udenfor arbejdsmarkedet. Rummelighedsprisen uddeles for at sættes fokus på succeshistorier fra lokale virksomheder, der har bidraget til udvikling af arbejdspladser i Lejre kommune, og samtidig har gjort en indsats for at fremme rummeligheden på arbejdsmarkedet.

Læs mere på lejre.dk/rummelighedspris