Hvalsø Børnehus

Hvalsø Børnehus er - indtil vores helt nye institution står færdigbygget - placeret i en dejlig pavillon tæt på Hvalsø Skole, tog og bus. Vi er indtil vi flytter en lille vuggestuegruppe på ca. 24 børn fordelt på 2-3 stuer. Vi har vores egen legeplads tilknyttet, og benytter nærmiljø og den nærliggende natur i stor udstrækning.

Opskriv dit barn

Om Hvalsø Børnehus

Luk alle
Åben alle

Om os

OBS:I Hvalsø Børnehus er der plads til cirka 26 vuggestuebørn og 104 børnehavebørn. 

I vuggestuen er børnene fordelt på 2 stuer.  Børnehaven er børnene fordelt på 4 stuer.

Hvalsø Børnehus er nyopstartet 1. januar 2024 og venter på at at vores nye børnehus bliver bygget færdigt. Børnehuset står færdigt sommeren 2024.

Mens vi venter på vores nye hus, holder vi til i en pavillon tæt på Hvalsø Skole. Vi er pt. kun vuggestue og er ca. 22 vuggestuebørn fordelt på 3 stuer. Vi har tilknyttet en lille legeplads som vi er glade for at bruge både i sol, sne og regn. Vi lægger vægt på natur og udelivet som vi mener er med til at styrke børnenes empati, selvværd, sprog, motorik.

Vi har en skøn stor legeplads, som vi er glade for at bruge både i sol, sne og regn. Vi lægger vægt på at styrke børnenes empati, selvværd, sprog og glæden ved udeliv. Da vi tror, det er vigtige egenskaber at give børnene med ud i livet.

Vi har et dejligt stort lyst hus, som er inddelt i to  vuggestuegrupper og fire børnehavestuer, om foråret har vi også en førskolegruppe.

Mange af vores børn er søskende, og de har gennem dagen mulighed for at mødes, tit får vuggestuebarnet en godnat knus af store søster/bror inden middagssøvn. Og børnehavebørnene besøger ofte deres mindre søskende i vuggestuen eller på den del af legepladser, der er indrettet til vuggestuebørn.

Gennem året har vi nogle faste traditioner for alle børn f.eks. julemiddag, Lucia, sommerfest og fødselsdagsfest. Ligesom der på stuerne også er traditioner nissevenner, fødselsdage og lign.

Åbningstider

Hvalsø Børnehus åbner kl 6.30 og lukker kl. 17.00 mandag til fredag

Besøg os

I er velkomne til at besøge os og høre mere om hverdagen i børnehuset.

Kontakt den daglige leder for at aftale et besøg.

Frokostordning

I Hvalsø Børnehus har vi frokostordning i både vuggestue og børnehave.

Forældrene stemmer hvert andet år om tilslutning til frokostordningen. 

Førstehjælp

I 2024 holder vi løbende førstehjælpskurser for personale og ledelse i børnehuset. 

Pædagogisk profil

Luk alle
Åben alle

Pædagogisk læreplan

Bliver opdateret senere.

Børnemiljøvurdering

Bliver opdateret senere.

For studerende

Bliver opdateret senere.

Tilsyn

Luk alle
Åben alle

Pædagogisk tilsyn

Lejre Kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at børnene har de bedste muligheder for trivsel, udvikling og læring. Samtidig skal det sikres, at der arbejdes med pædagogiske læreplaner, sprogudvikling, børnemiljø, sundhed, overgange mellem pædagogiske tilbud og forebyggelse i forhold til børn med særlige behov.

Du finder det seneste tilsyn her (Link kommer senere)