Hvilke BILLEDKUNST fag vil du gå til?

Der er mange ting du kan vælge at fordybe dig i. Her kan du finde alle vores Billedkunst-tilbud, fra Familieworkshop til Animation.

Der er mange former for undervisning. Du kan vælge billedskole hold, hvor du deltager på et ugentligt hold sammen med 10-12 andre børn i din alder. Eller du kan vælge Workshop, der foregår i en weekend fordelt over 4-8 uger.
Se vores tilbud nedenfor.

Tilmeld dig her

Luk alle
Åben alle

På de almindelige billedskole hold arbejder vi med maleri, tegning, skulptur, installation, grafik, collage og andre udtryksformer inden for billedkunst.

Der er plads til det eksperimenterende, – og fantasi og personlig udtryk er nøgleordet.

Vi styrker glæden i det kreativ felt og arbejder både individuelt, og sammen i større eller mindre grupper.

Hvis du vil have det sjovt mens du udfolder dig kreativt – kom med! Håber vi ses!

Vi har hold om eftermiddagen i 
Hvalsø, Osted og Lejre

Hvalsø Tirsdag kl. 15.30-18.00
Lejre Onsdag kl. 16.30-19.00
Osted onsdag kl. 15.30-18.00

Alle hold er for 2.-9.klasse.
Vi forsøger at lægge holdene så tidligt på dagen, som det er muligt for elever at deltage.
Der kan derfor forekomme ændringer i forhold til tiderne herunder, hvis alle elever har mulighed for det.

Gælder alle hold: undervisningen kører fra 1. september til 31. maj.

Priser: se mere under Priser og Vilkår her

Lærer: Christina Riisom, Laura Meilvang

TegneWorkshop og Tegn&Byg

TegneWorkshop  (7-12 år)
Dato: Kommer snarest

Har du lyst til at fordybe dig i forskellige måder at tegne på – og kan du lide at der er stille og roligt – er dette holdet for dig!
Vi tegner ting, hinanden, opstillinger. Vi tegner stillede opgaver og der er også tid til egne frie udtryk. Vi eksperimenterer og har det sjovt!

Tegn og Byg  (7-12 år)
Dato: Kommer snarest

Vi tegner det vi vil bygge, vi bygger det vi har tegnet, og så tegner vi det vi har bygget.
Vi bruger alskens materialer – papkasser, snor og pinde, mm – og limpistol, maling, posca tuscher, gips og eksperimenter.
Det kan være vi laver en fremmed planet, en øde ø, eller en fremtids bil … eller noget helt andet….??

Priser: se mere under Priser og Vilkår her

Børn og forælder – Billedkunst

Familieværksted (5-10 år + 1 forælder)
Dato: 27/8, 3/9, 17/9 og 24/9
Sted: Børnenes Kunsthus, i Lejre
kl. 10.00-12.30

På familieværkstederne skal vi udforske materialer og komme omkring forskellige billedudtryk. Formålet er at børnene får en oplevelse af leg og fordybelse og at de oplever en rar stemning i værkstedet. Forløbet kommer til at bestå af fire individuelle opgaver af forskellige karakter, så vi dels kommer omkring forskellige teknikker, og dels har man et værk med sig hjem efter hver gang. Vi skal lave portrætter i gips, vi skal lave lerfigurer og vi skal tegne og male naturen – Men vigtigst af alt er, at vi har det hyggeligt i det billedskabende arbejde og får kendskab til materialerne og farverne.

Halloweenværksted (5-10 år + 1 forælder)
Dato: 30/10
Sted: Børnenes Kunsthus, i Lejre
kl. 10.00-12.30

Vi laver uhyggelige kunstværker som skal pynte op derhjemme til Halloween. Der stilles en Halloween-billedopgave, man kan løse den sammen med sin voksen eller lave den selv, og så får man kunstværket med hjem samme dag. På denne dag er det vigtigt med den gode værkstedsstemning, og der er kaffe og te til de voksne. Husk en madpakke.

Juleværksted (5-10 år + 1 forælder)
Dato: 4/12
Sted: Børnenes Kunsthus, i Lejre
kl. 10.00-12.30

Vi laver julepynt til den helt store guldmedalje! Der stilles en juleopgave, man kan løse den sammen med sin voksen eller lave den selv, og så får man kunstværket med hjem samme dag sammen med det gode julehumør. På denne dag er det vigtigt med den gode værkstedsstemning, og der er kaffe og te til de voksne. Husk en madpakke.

Priser: se mere under Priser og Vilkår her

Lærer: Ditte Egholm

Sommerbilledskole i uge 26, 27 eller 31

For 2.-9. klasse i Børnenes Kunsthus, Flædevadsvej 2, Lejre
Mandag til fredag kl. 8.30 - 13.30
Min. 8 og max 12 elever på hvert hold

Sommerbilledskole - i uge 26/2023:
Har du lyst til at bruge 5 dage i sommerferien på at tegne, male, bygge og lave kunst udendørs? (og indendørs, hvis det er dårligt vejr) – med naturen som inspiration.
Vi laver spændende eksperimenter med plantefarver, mandaler af blade og blomster; vi bygger figurer og former med ler. Vi går tur i landskabet, lytter til insekterne og fuglene, og finder materialer vi kan bruge i naturen…
Det bliver super hyggeligt:-)

Sommerbilledskole - i uge 27/2023: 
Skulptur eksperimenter.
Vi skal sammen eksperimentere rummeligt med at opbygge store fælles strukturer i træ, bygge kæmpe papirflyvere, udgrave skulpturer i jorden og hæld gips i.. Alt i alt en uge med fart på, hygge og sjov.
Husk arbejdshandsker samt tøj som må svines til

Sommerbilledskole - i uge 31/2023:
Dato: 31.juli - 4. august 2023
I uge 31 skal vi eksperimentere med tegning og skulptur. Vi skal lege med forskellige udtryk, og børnene vil blive præsenteret for forskellige materialer og teknikker. Vi skal bruge kroppen og naturen som inspiration til skulpturerne - det er jo oplagt når vi mødes i naturen. Såfremt vejret er dejligt kan vi arbejde udenfor i haven omkring huset. Husk madpakken og det gode humør. Og tag rigtig gerne en arbejdsskjorte på. Vi skal have det hyggeligt og rart hele ugen - Det er vigtige vitaminer til det gode billedarbejde!

Animationsholdet er for dig der kan lide at tegne og fortælle små historier

Du kommer til at prøve kræfter med forskellige animationsteknikker og genre, flyttefilm, 2D-animation og stopmotion. Jeg fortæller om de forskellige tips og tricks man bruger til animation og du lærer at redigerer og ligge lyd på dine film. Vi skal både lave små øvelser, men du kan også sagtens få lov til at arbejde på dine egne idéer. Det vigtigste er at alle har det hyggeligt.

Animations-hold i Hvalsø for 2.kl - 9.kl 

Priser: se mere under Priser og Vilkår her