Hvilke BILLEDKUNST fag vil du gå til?

Der er mange ting du kan vælge at fordybe dig i. Her kan du finde alle vores Billedkunst-tilbud, fra Familieworkshop til Animation.

Der er mange former for undervisning. Du kan vælge billedskole hold, hvor du deltager på et ugentligt hold sammen med 10-12 andre børn i din alder. Eller du kan vælge Workshop, der foregår i en weekend fordelt over 4-8 uger.
Se vores tilbud nedenfor.

Tilmeld dig her

Luk alle
Åben alle

På de almindelige billedskole hold arbejder vi med maleri, tegning, skulptur, installation, grafik, collage og andre udtryksformer inden for billedkunst.

Der er plads til det eksperimenterende, – og fantasi og personlig udtryk er nøgleordet.

Vi styrker glæden i det kreativ felt og arbejder både individuelt, og sammen i større eller mindre grupper.

Hvis du vil have det sjovt mens du udfolder dig kreativt – kom med! Håber vi ses!

Vi har hold om eftermiddagen i 
Hvalsø, Osted og Lejre

Hvalsø Tirsdag kl. 15.30-18.00
Lejre Onsdag kl. 16.30-19.00
Osted onsdag kl. 15.30-18.00

Alle hold er for 2.-9.klasse.
Vi forsøger at lægge holdene så tidligt på dagen, som det er muligt for elever at deltage.
Der kan derfor forekomme ændringer i forhold til tiderne herunder, hvis alle elever har mulighed for det.

Gælder alle hold: undervisningen kører fra 1. september til 31. maj.

Priser: se mere under Priser og Vilkår her

Lærer: Christina Riisom, Mia Mottelson, Morten T. Hansen

TegneWorkshop og Tegn&Byg

TegneWorkshop  (7-12 år)
Dato: Kommer snarest

Har du lyst til at fordybe dig i forskellige måder at tegne på – og kan du lide at der er stille og roligt – er dette holdet for dig!
Vi tegner ting, hinanden, opstillinger. Vi tegner stillede opgaver og der er også tid til egne frie udtryk. Vi eksperimenterer og har det sjovt!

Tegn og Byg  (7-12 år)
Dato: Kommer snarest

Vi tegner det vi vil bygge, vi bygger det vi har tegnet, og så tegner vi det vi har bygget.
Vi bruger alskens materialer – papkasser, snor og pinde, mm – og limpistol, maling, posca tuscher, gips og eksperimenter.
Det kan være vi laver en fremmed planet, en øde ø, eller en fremtids bil … eller noget helt andet….??

Priser: se mere under Priser og Vilkår her

Børn og forælder – Billedkunst

Familieværksted (5-10 år + 1 forælder)
Dato: 27/8, 3/9, 17/9 og 24/9
Sted: Børnenes Kunsthus, i Lejre
kl. 10.00-12.30

På familieværkstederne skal vi udforske materialer og komme omkring forskellige billedudtryk. Formålet er at børnene får en oplevelse af leg og fordybelse og at de oplever en rar stemning i værkstedet. Forløbet kommer til at bestå af fire individuelle opgaver af forskellige karakter, så vi dels kommer omkring forskellige teknikker, og dels har man et værk med sig hjem efter hver gang. Vi skal lave portrætter i gips, vi skal lave lerfigurer og vi skal tegne og male naturen – Men vigtigst af alt er, at vi har det hyggeligt i det billedskabende arbejde og får kendskab til materialerne og farverne.

Halloweenværksted (5-10 år + 1 forælder)
Dato: 30/10
Sted: Børnenes Kunsthus, i Lejre
kl. 10.00-12.30

Vi laver uhyggelige kunstværker som skal pynte op derhjemme til Halloween. Der stilles en Halloween-billedopgave, man kan løse den sammen med sin voksen eller lave den selv, og så får man kunstværket med hjem samme dag. På denne dag er det vigtigt med den gode værkstedsstemning, og der er kaffe og te til de voksne. Husk en madpakke.

Juleværksted (5-10 år + 1 forælder)
Dato: 4/12
Sted: Børnenes Kunsthus, i Lejre
kl. 10.00-14.00

Vi laver vinduesudsmykning af silkepapir, der kan lyse op i den mørke juletid. Der er kaffe og te til de voksne. Husk en madpakke.

Priser: 25 kr. pr. person på mobilepay

Lærer: Ditte Egholm

Sommerbilledskole i uge 26, 27 eller 31

For 1.-9. klasse i Børnenes Kunsthus, Flædevadsvej 2, Lejre
Mandag til fredag kl. 8.30 - 13.30

Sommerbilledskole - i uge 26/2023:
Kom og vær med til at sætte dit præg på Børnenes Kunsthus i Lejre, som stå i farvernes tegn. Vi skal arbejde hen mod et fælles vægmaleri, hvor vi lader os inspireret af sommerens oplevelser, farver og stemninger, når vi starter med skitsearbejde.
Ud fra vores samtaler og skitser skal vi skabe et fællesværk, som vi skal male på en væg i Børnenes Kunsthus. Træk i dit malertøj, eller din fars gamle t-shirt, og vær med til en uge, hvor vi skal arbejde med farvernes samspil og udviklingsforløb, komponere et fællesmaleri og hvor vi prøver kræfter med at male op i stort format. Det du kommer til at få med dig hjem fra denne sommer-workshop, er et kendskab til farver og kompositioner, en oplevelse af at sammen står vi stærkest og måske lidt maling på næsen.
Billedkunstner: Laura Meilvang

Sommerbilledskole - i uge 27/2023: 
Vi skal ud i sommervejret og eksperimentere med former, materialer og udtryk for at skabe skulpturer der kan stå i uderummet.
Med udgangspunkt i forskellige kendte skulpturer begynder vi eksperimenterne med at skabe forskellige udtryk af forskellige materialer som ler, papmache, pap og træ. Senere skalerer vi armbevægelserne og værkerne, når vi bygger større skulpturer af bl.a. resttræ og genbrugsmaterialer. Værkerne kan blive i Kunsthusets have, eller tages med hjem.
Billedkunstner: Mia Mottelson

Sommerbilledskole - i uge 31/2023: 
Vi skal eksperimentere med at bygge figurer som fx dyr, eller ting i papmache. Vi skal forholde os til størrelsesforhold og enten lave skulpturer i en naturlig størrelse, eller helt unaturlig størrelse. De første dage vil vi blive eksperter i materialet og arbejde individuelt, til sidst skal vi lave en stor skulptur sammen, som skal vises om fredagen, hvor vi inviterer forældre m.fl. til en kop kølig saft og popkorn og fernisering. Det bliver en klistret omgang, hvor kun fantasien sætter grænser for hvad vi kan bygge og forme af skulpturer.
Billedkunstner: Christina Riisom

Animationsholdet er for dig der kan lide at tegne og fortælle små historier

Du kommer til at prøve kræfter med forskellige animationsteknikker og genre, flyttefilm, 2D-animation og stopmotion. Jeg fortæller om de forskellige tips og tricks man bruger til animation og du lærer at redigerer og ligge lyd på dine film. Vi skal både lave små øvelser, men du kan også sagtens få lov til at arbejde på dine egne idéer. Det vigtigste er at alle har det hyggeligt.

Animations-hold i Hvalsø for 2.kl - 9.kl 

Priser: se mere under Priser og Vilkår her